Atletika je kraljica sportova * Mladenovac - Atletska škola * Atletski klub okupljala mlade i decu koji žele da sa nama treniraju, a kasnije i osvajaju medalje – Atletika je kraljica sportova * Miloš Trivunović je jedan od najuspešnijih srpskih veterana * Sport u Mladenovcu * Atletika je polazište i temelj za sve ostale sportove * Za uspeh je potrebno imati puno volje, želje i ljubavi prema atletici … * Atletski klub Mladenovac * Milica Milosevic * Atletska škola - Mladi atletičari iz Mladenovca, Beograd * Sportsko klub za decu i mlade * Prijatelj učeničkih veb radova stamparija iz Beograda - Stamparija , Minel Trafo d.o.o. - Slobodan Gajevic, Minel Trafo Facebook

Brzinom do zvezda 2009. god.

U utorak, 19. maja, na stadionu Partizana, pod pokroviteljstvom grada Beograda, održano je gradsko takmičenje akcije Brzinom do zvezda. Dečaci i devojčice sa teritorije 17 beogradskih opština takmičili su se u trci na 60 m i borili za plasman među 16 najbržih mališana grada Beograda koji će naš grad predstavljati na državnom finalu, Beogradskom Internacionalnom Mitingu „Memorijal Artur Takač“.
U okviru ovogodišnje akcije „Brzinom do zvezda“, kao i prethodnih godina, prvo je održano školsko takmičenje, potom opštinsko, da bi se danas, na prepunom stadionu Partizana takmičilo preko 300 dece sa 17 opština grada Beograda.

Milica Miloševic i Jovana Mirić plasirale se u polufinale Brzinom do zvezda.

Jedanaestogodišnja Milica Milošević, učenica OŠ „Kosta Đukić“, pobednica je u jednoj od kvalifikacionih grupa, i svojim trčanjem izdvojila se od ostalih devojčica – „treniram atletiku već četiri godine, mnogo volim da trčim, a omiljena deonica mi je 600 metara. Radujem se nastupu u polufinalu, gde očekujem da se plasiram među osam najboljih i da nastupim na mitingu „Memorijal Artur Takač“. Mlada Milica već ima zapažene rezultate u atletskoj karijeri, a kao najveći uspeh izdavaja pobedu na Krosu RTS-a pre dve godine. Uzor joj je Olivera Jevtić.

24. maj 2009. na Adi Beograda, sa početkom u 17:30 časova, kada će se najbrži osnovnoškolci boriti za učešće u finalu na četvrtom Beogradskom Internacionalnom Mitingu „Memorijal Artur Takač“.
MLADENOVAC AK MLADENOVAC AK
--------------------------------------------------------------------------------------
Za uspeh je potrebno imati puno volje, želje i ljubavi prema atletici, želja nam je da promovišemo atletiku, sport, ali i da pošaljemo poruku da Atletika zaslužuje podršku jer atletika baš i nije sport u koji se ulaže i koji je nezasluženo mnogo manje popularan poput drugih sportova.

Usmeriti mlade u sport je prevashodni zadatak i nastavnika i trenera, ali i roditelja –
Mladi atletičari iz Mladenovca

* Rekli su : " Uživajte u sportu, atletici , pokušavajte, jer nikad ne znate koliko daleko možete dogurati. " - Karl Frederik Luis * Najbolji atletičar XX veka.
* Autor teksta i aktuelnih vesti - fotografije: Milica Milošević | AK Mladenovac   *   Administrator: Marija Gajević ,   DECA I ŠKOLA