Atletika je kraljica sportova * Mladenovac - Atletska škola * Atletski klub okupljala mlade i decu koji žele da sa nama treniraju, a kasnije i osvajaju medalje – Atletika je kraljica sportova * Miloš Trivunović je jedan od najuspešnijih srpskih veterana * Sport u Mladenovcu * Atletika je polazište i temelj za sve ostale sportove * Za uspeh je potrebno imati puno volje, želje i ljubavi prema atletici … * Atletski klub Mladenovac * Milica Milosevic * Atletska škola - Mladi atletičari iz Mladenovca, Beograd * Sportsko klub za decu i mlade * Prijatelj učeničkih veb radova stamparija iz Beograda - Stamparija , Minel Trafo d.o.o. - Slobodan Gajevic, Minel Trafo Facebook

AK Mladenovac * Oktobar mesec atletike

Novi uspeh mlade atletičarke AK Mladenovac Milice Milošević koja je osvojila prvo mesto i junior Blada Crnogorac koji je osvojio drugo mesto.
23.10.2011. godine održana je 60. ulična trka grada Beograda koja je počela tačno u podne, a start i cilj su bili ispred Terazijske česme.
Program je započeo trkom osoba sa invaliditetom tačno u podne. Starije pionirke (1996/97) i mlađe pionirke (1998/99) iz cele Srbije na cilj su izlašle u 12.25 i trčale su stazu od jednog kilometra.
Pobednik te trke je naša Milica Milošević iz Mladenovca, član AK Mladenovac.
U 13.05 su trčali juniori i mlađi juniori na 2000 metra.
U konkurenciji juniora u trci na 2000 metara mladenovčanin Vlada Crnogorac zauzeo je drugo mesto iz AK Mladenovac.
Tradicionalna trka se održava u čast dana oslobođenja glavnog grada.
Sa ovom trkom se počelo još pre davnih 60 godina i mnogo velikih šampiona je trčalo ulicama glavnog grada.
Organizator 60. ulične trke je bio Atletski savez Beograda

08.10.
Prvenstvo Beograda za mladje pionire-ke i Prvenstvo Beograda za starije pionire-ke na atletskom stadionu Vojne akademije.
1. mesto u trci na 1000m pripalo je Milici Milošević
2. mesto u istoj trci zauzela je Milica Perić

08 .10 . Odrzana i Spomen Trka u Jajincima.
Atletičari AK Mladenovac su osvojili 10 medalja.

--------------------------------------------------------------------------------------
Za uspeh je potrebno imati puno volje, želje i ljubavi prema atletici, želja nam je da promovišemo atletiku, sport, ali i da pošaljemo poruku da Atletika zaslužuje podršku jer atletika baš i nije sport u koji se ulaže i koji je nezasluženo mnogo manje popularan poput drugih sportova.
Usmeriti mlade u sport je prevashodni zadatak i nastavnika i trenera, ali i roditelja –
Mladi atletičari iz Mladenovca
ATLETIKA MLADENOVAC
* Rekli su : " Uživajte u sportu, atletici , pokušavajte, jer nikad ne znate koliko daleko možete dogurati. " - Karl Frederik Luis * Najbolji atletičar XX veka.
* Autor teksta i aktuelnih vesti - fotografije: Milica Milošević | AK Mladenovac   *   Administrator: Marija Gajević ,   DECA I ŠKOLA