Atletika je kraljica sportova * Mladenovac - Atletska škola * Atletski klub okupljala mlade i decu koji žele da sa nama treniraju, a kasnije i osvajaju medalje – Atletika je kraljica sportova * Miloš Trivunović je jedan od najuspešnijih srpskih veterana * Sport u Mladenovcu * Atletika je polazište i temelj za sve ostale sportove * Za uspeh je potrebno imati puno volje, želje i ljubavi prema atletici … * Atletski klub Mladenovac * Milica Milosevic * Atletska škola - Mladi atletičari iz Mladenovca, Beograd * Sportsko klub za decu i mlade * Prijatelj učeničkih veb radova stamparija iz Beograda - Stamparija , Minel Trafo d.o.o. - Slobodan Gajevic, Minel Trafo Facebook

AK Mladenovac * Kros Beo-lige

Košutnjak - u organizaciji Atletskog saveza Beograda i uz tehničku organizaciju AK "21. maj "održano je prvo kolo Beolige u krosu. Uz ucešće velikog broja atletičara različitog uzrasta iz svih beogradskih klubova, AK Mladenovac je nastupio sa 15 takmičara i vrlo uspešnu 2008. godinu zaključio sa šest novih medalja.
Prva mesta osvojili su Milica Milošević (98), atletske škole u trci na 600 metara, Katarina Mirić (96), atletske škole u trci na 600 metara, Dajana Petković (95), starija pionirka, u trci na 1500 metara. Druga mesta u svojim trkama osvojili su Lazar Koprivica (98), atletske škole, u trci na 600 metara, Danica Mirić (94), starija pionirka, u trci na 1500 metara, Vlada Crnogorac (93), mlađi junior, u trci na 3000 metara. Članovi AK Mladenovca su se lepo i uspešno oprostili od 2008. godine, a mladenovački klub u generalnom plasmanu po broju osvojenih bodova zauzeo je treće mesto, iza Novog Beograda i Omladinskog atletskog kluba, a ispred uvazhenih klubova zemunske Mladosti i beogradskih Partizana i Zvezde, što dovoljno govori.
-----------------------------------------------------------------
Za uspeh je potrebno imati puno volje, želje i ljubavi prema atletici, želja nam je da promovišemo atletiku, sport, ali i da pošaljemo poruku da Atletika zaslužuje podršku jer atletika baš i nije sport u koji se ulaže i koji je nezasluženo mnogo manje popularan poput drugih sportova.

Usmeriti mlade u sport je prevashodni zadatak i nastavnika i trenera, ali i roditelja –
Mladi atletičari iz Mladenovca

Rekli su : " Uživajte u sportu, atletici , pokušavajte, jer nikad ne znate koliko daleko možete dogurati. " - Karl Frederik Luis * Najbolji atletičar XX veka.
* Autor teksta i aktuelnih vesti - fotografije: Milica Milošević | AK Mladenovac   *   Administrator: Marija Gajević ,   DECA I ŠKOLA