Atletika je kraljica sportova * Mladenovac - Atletska škola * Atletski klub okupljala mlade i decu koji žele da sa nama treniraju, a kasnije i osvajaju medalje – Atletika je kraljica sportova * Miloš Trivunović je jedan od najuspešnijih srpskih veterana * Sport u Mladenovcu * Atletika je polazište i temelj za sve ostale sportove * Za uspeh je potrebno imati puno volje, želje i ljubavi prema atletici … * Atletski klub Mladenovac * Milica Milosevic * Atletska škola - Mladi atletičari iz Mladenovca, Beograd * Sportsko klub za decu i mlade * Prijatelj učeničkih veb radova stamparija iz Beograda - Stamparija , Minel Trafo d.o.o. - Slobodan Gajevic, Minel Trafo Facebook

Juniorsko prvenstvo Srbije

Srebrne medalje za Vladu Crnogorac i Danicu Mirić članove AK Mladenovac

U Sremskoj Mitrovici, 20. i 21. juna, u organizaciji Atletskog saveza Srbije i lokalnog Atletskog kluba Sirnijuma održano je mlađe juniorsko prvenstvo Srbije.
AK Mladenovac se predstavio sa dva takmičara.

Vlada Crnogorac (rođ. 1993.god.) je na stazi od 1500 metara ostvario vreme 4,25 i popravio svoj najbolji rezultat na ovoj deonici, a pionirka Danica Mirić (rođ. 1994. god.), u konkurenciji mlađih pionirki u disciplini 5000 metara stigla je druga.

Tako su Vlada Crnogorac i Danica Mirić u Sremskoj Mitrovici stigli do srebra i tako nastavili rezultatski niz koji je pre dve nedelje senior Goran Ukić (rođ. 1988. god) počeo kada je na 3000 metara postavio novi lični rekord u vremenu 8,53.

MLADENOVAC - AK MLADENOVAC
--------------------------------------------------------------------------------------
Za uspeh je potrebno imati puno volje, želje i ljubavi prema atletici, želja nam je da promovišemo atletiku, sport, ali i da pošaljemo poruku da Atletika zaslužuje podršku jer atletika baš i nije sport u koji se ulaže i koji je nezasluženo mnogo manje popularan poput drugih sportova.

Usmeriti mlade u sport je prevashodni zadatak i nastavnika i trenera, ali i roditelja –
Mladi atletičari iz Mladenovca

* Rekli su : " Uživajte u sportu, atletici , pokušavajte, jer nikad ne znate koliko daleko možete dogurati. " - Karl Frederik Luis * Najbolji atletičar XX veka.
* Autor teksta i aktuelnih vesti - fotografije: Milica Milošević | AK Mladenovac   *   Administrator: Marija Gajević ,   DECA I ŠKOLA